Dodikova priča o samostalnosti uvod je u izolaciju i nestanak RS

Dodikova priča o samostalnosti je uvod u izolaciju i nestanak Republike Srpske, upozorava predsjednik PDP-a Branislav Borenović u razgovoru za Vijesti.ba, komentarišući najnovije optužbe predsjednika RS i SNSD-a na račun Saveza za promjene.

Dodikova priča o samostalnosti je uvod u izolaciju i nestanak Republike Srpske, upozorava predsjednik PDP-a Branislav Borenović u razgovoru za Vijesti.ba, komentarišući najnovije optužbe predsjednika RS i SNSD-a na račun Saveza za promjene.

Naime, Dodik je, govoreći o mogućnosti održavanja referenduma o statusu RS 2018. godine, kazao kako je sa Savezom za promjene nemoguće postići bilo kakav konsenzus, tvrdeći da članice ovog političkog bloka SDS, PDP i NDP ne žele samostalnost RS, te da su ove stranke spremne raditi sve što je protiv samostalnosti , tako što napadaju ideje koje dolaze sa druge strane.

S druge strane, Borenović smatra da je ovo klasični izgovor za neuspjeh i ekonomski kolaps koji je Dodik prouzrokovao.

“Ako ćemo biti realni do kraja, Srpska ima najveću moguću samostalnost u skoro svim nadležnostima od životnog značaja za njene građane, ali je uzurpirana lošim vladanjem i vođama. Obesmislili su riječ referendum, dobija sve vise značenje izolacionizma i zloupotrebe. Dodikova priča o samostalnosti je uvod u izolaciju i nestanak Republike Srpske”, kategoričan je predsjednik PDP-a.

On naglašava da Savez za promjene ne želi i neće biti saučesnik u izolaciji i uništavanju Republike Srpske.

“Mi volimo Republiku Srpsku na jedan zdrav i racionalan način za razliku od vladajuće elite. Srpska se čuva i gradi boljom ekonomijom, radnim mjestima, pravednim odnosom, stvaranjem prijatelja i otvaranjem prema cijelom svijetu”, navodi Borenović.

Kako ističe, Dodikova retrogradna politika, srećom, polako doživljava svoj kraj.

“To njegovo hazarderstvo i nevjerovatna nacionalno-emotivna manipulacija je bila vješto sračunata samo zbog izborne kombinatorike i izbornog rezultata. Ključno je pitanje, koliko je ta decenijska manipulacija koštala Republiku Srpsku? Danas, kao nakon svake elementarne nepogode, poplave, požara, možda je najteže finansijski izračunati političku nepogodu – štetu koja nam je nanesena ovakvim neodgovornim i kockarskim političkim djelovanjem. Srpska je teško pogođena višegodišnjom ekonomskom devastacijom, korupcijom, nepotizmom i konstatnom politikom sukoba, strahova, izolacije…”, upozorava Borenović u razgovoru za Vijesti.ba.

Kaže da je aktuelna vlast u RS riječ konsenzus izbacila iz svakodnevnog vokabulara.

“O kakvom konsenzusu govore, tri milijarde narodnih para je nestalo, opljačkano, pola budžeta ide za otplatu kredita, zdravstvo pred je bankrotom, tri mjesečne penzije nedostaju, deficit samo iz prošle godine je stotine miliona KM, negativan prirodni priraštaj 35 posto, mladi odlaze, sa pola svijeta se zavadili, niko nam ne dolazi i sad kriviti opoziciju za nedostatak konsenzusa je vrhunac licemjerstva i pokušaj traženja izgovora za neuspjeh čiju cijenu treba da plate građani. E neće moći, vratite pare u budžet, isplatite sve poreze i doprinose koje dugujete, utvrdite odgovornost za kriminal i korupciju, otpustite sve bliske srodnike koje ste pozapošljavali u javnim ustanovama, pa nas onda pozovite”, poručuje Borenović.

(Vijesti.ba)

Podijelite na Facebook-u

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.