Raspisana međunarodna potjernica za Ivicom Todorićem

Tužilaštvo je raspisalo tjeralicu protiv Ivice Todorića slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu, izvijestio je poslijepodne DORH.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, a slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu o određivanju istražnog zatvora protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, sukladno čl. 566 ZKP-a izdalo tjeralicu protiv tog prvookrivljenika. Daljnje radnje po izdanoj tjeralici provodi policija sukladno zakonskim odredbama”, priopćili su iz DORH-a.

Podsjetimo, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora.

Zagrebački Županijski sud odredio je istražni zatvor samo za Ivicu Todorića, a ostali su u srijedu, 18. okotobra pušteni da se brane sa slobode, prenosi Index.

Ukupnoj šteti tužilaštvo pribraja i nepripadnu korist od dodatnih 320 miliona kuna pribavljenih za “jednu pravnu osobu” krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

(Vijesti.ba)

Podijelite na Facebook-u

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.