Novi igrač Reala planira promijeniti reprezentaciju

Teo Ernandez (Theo Hernandez), nakon što je ovog ljeta promijenio klub, mogao bi promijeniti i reprezentaciju.

Stigao je ovog ljeta u Real nakon što je madridski klub aktivirao klauzulu u njegovom ugovoru s Realovim gradskim rivalom Atletikom. Doveo ga je za 24 miliona eura.

Tim transferom prekršen je usmeni dogovor gradskih rivala Atletika i Reala. Naime, Real je posljednjih godina bio zainteresiran za nekoliko Atletikovih igrača, ali na Visente Kalderonu odbili su pregovarati s najtrofejnijim evropskim klubom, a usmeni dogovor bio je da Real neće otimati komšijama igrače pa tako nije doveo zvijezde poput Aguera i Falkaa (Falcao).

Ernandez nije mogao odbiti Real, a hoće li Španiju? Realovog beka Španci žele vidjeti u reprezentaciji, a za Francusku u kojoj je rođen još nije zaigrao. Prošao je sve omladinske kategorije francuske reprezentacije, ali za seniorsku nije debitirao.

– Ako me niko iz Francuske ne pozove, razmislit ću o tome da zaigram za Španiju. Francuz sam, ali me sve ovo živcira – rekao je 20-godišnji Ernandez i tako poslao poruku francuskom selektoru Didijeu Dešampu (Didier Deschamps).

Ove sezone Ernandez je odigrao pet utakmica za evropskog i španskog prvaka.

Podijelite na Facebook-u

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.