Tadić: Građani BiH su zabrinuti zbog mogućih mjera za putovanje u EU

Tadić je istakao da bi takav potez, ako se na njemu istraje, zahtijevao vrlo detaljna pojašnjenja kako se ne bi stekao utisak da se distanca između EU i BiH povećava umjesto da se smanjuje, tim prije što nijedan izvještaj ne pokazuje da je bilo kada iz BiH prema EU načinjen bilo kakav potez koji bi se mogao tumačiti kao sigurnosna prijetnja, saopšteno je iz Parlamenta BiH.

Podsjećamo, za putovanje u EU građanima zemalja zapadnog Balkana neće trebati vize, ali će možda morati ispunjavati detaljne formulare prije puta i zatražiti odobrenje od nadležnih službi Evropske unije.

Tokom nastupne posjete novoimenovanog slovenačkog ambasadora u BiH, sagovornici su konstatovali da su odnosi BiH i Slovenije vrlo dobri, ali da postoji otvoren prostor za bolju ekonomsku saradnju.

Oni su ocijenili da slučaj “Agrokor” ukazuje na potrebu zajedničkog političkog i ekonomskog djelovanja kako bi se umanjile štete koje prevazilaze granice pojedinih zemalja regiona.

Tadić je pozvao slovenačkog ambasadora da privrednike iz Slovenije podstiče na bolju komunikaciju sa onima koji u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Brčko distriktu imaju neposrednu nadležnost u sferi ekonomije.

On je dodao da bi se na taj način brže i jednostavnije ostvarili željeni kontakti.

(Vijesti.ba / SRNA)

Podijelite na Facebook-u

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.