Pojavila se nova opasna igra: Djeca nestaju, roditelji u očaju

Pojavila se nova opasna onlajn igra koja baca roditelje u očaj. Riječ je o “Izazovu 48 sati”, vrlo nesmotrenoj igri raširenoj među mlađom populacijom u kojoj je cilj nestati na puna dva dana i sam se snaći za preživljavanje s tim da dodatne bodove osvaja ona nestala osoba čije se ime više puta pojavi na društvenim mrežama u objavama kojima se traži pomoć u njezinom pronalaženju.

 

Fejsbuk je, pišu agencije, najavio istragu nakon pritužbi većeg broja roditelja te je najavljena provjera objava koje bi mogle imati veze s ovom igrom.I britanske vlasti najavile su kako su odlučne u tome da se ova suluda igra prekine.

 

Javnosti se obratila majka 14-godišnjaka iz Derija koji je, igrajući ovu igru, nestao na 55 sati.

 

– Ovu muku neću zaboraviti do kraja života, cijela je porodica bila u šoku zbog ovog bolesnog natjecanja. Poludjela sam od brige, mislila sam da je mrtav, silovan ili da je žrtva trafikinga. Nikome ne bih poželjela da prođe kroz to, a još je puno djece koja su napravila isto što i moj sin i njegovi prijatelji. Najgore od svega je što u njihovim očima nisam vidjela ni mrvicu žaljenja kad ih je policija privela na ispitivanje. Moj sin nije propustio objaviti selfi iz policijskog auta! Njima je to igra – kazala je očajna majka za medije.

Podijelite na Facebook-u

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.