Elif je izgubila bebu u stvarnom životu, a ovo je njen suprug

Hatidže Šendil (Hatice Şendil) jedna je od najpopularnijih turskih glumica, koju gledate u najgledanijoj turskoj seriji u BIH.

U seriji “Sudbina”, koju emitira Hayat, od ponedjeljka do četvrtka u 22h, a u kojoj u glavnoj ulozi glumi, rame uz rame s Ozdžanom Denizom (Özcan Deniz), Hatidže Šendil glumi mladu Elif koja zatrudni bez spolnog odnosa.

Za potrebe ove uloge smršala je čak deset kila. Sa sigurnošću možemo reći da svojom ljepotom i glumačkim talentom plijeni pažnju gledalaca.

Vaša porodica sigurno je doselila u Tursku?

Da, dio moje porodice potječe iz Salone, a dio iz Mora. Ja sam se rodila u Istanbulu. Budući da je otac radio u Antaliji, odrasla sam na relaciji Istanbul – Antalija. I dalje živim u Istabulu s roditeljima i sestrama.

Čime se bavi Vaš otac?

Dugo je radio u građevinskom sektoru, ali sad je u mirovini. Majka nikad nije radila, ali aktivna je u raznim društvenim projektima. Zaljubljena je u životinje. Najmanje tri dana sedmično provede u prihvatilištima za životinje.

(Foto: Instagram)

Kako biste opisali svoje djetinjstvo?

Svaki put kad se prisjetim svoga djetinjstva, zahvalim Bogu. Imala sam divno djetinjstvo. Odrasla sam u mnogobrojnoj obitelji koja drži do tradicije i običaja.

Što ste studirali?

Diplomirala sam menadžment na Sveučilištu Akdeniz.

Kad ste počeli baviti glumom?

Nisam to planirala, budući da sam u to vrijeme imala veliku tremu tijekom javnih nastupa. Ni ne sumnjate koliko sam se puta sinoć probudila u panici zato što će danas emitirati prvi isječak iz serije. Katkad imam osjećaj da gušim samu sebe. Pored toga, ja sam astmatičarka pa mi uzbuđenje nimalo ne godi. Nisam mislila da ću se baviti glumom.

Kako to mislite?

Lako se uvrijedim i oneraspoložim. Često sam neodlučna i zbunjena. Ne volim pretjerivanja.

(Foto: Instagram)

Kako to da ste se onda ipak odlučili za glumu?

Imam puno prijatelja i prijateljica koji su pozorišni glumci. S njima se sjajno zabavljam. Jako sam sretna što mogu biti dio njihovog svijeta. Oni su mi puno puta pomogli da se ne osjećam usamljeno. Jednog sam se dana pridružila prijateljici koja je išla na audiciju za ulogu u seriji. Redatelj me odabrao za ulogu čim me vidio pa sam počela odlaziti na snimanja. Naravno, ubrzo sam se zaljubila u glumu. Srećom, ta uloga nije dugo trajala.

(Foto: Instagram)

Zašto srećom?

Zato što se u tom trenutku nisam osjećala spremno. Nakon toga odbila sam nekoliko uloga zato što sam željela učiti i razvijati se. Morala sam se obrazovati. Nisam sve mogla prepustiti slučaju.

Kako doživljavate glumu?

Trenutno učim jednu vrlo važnu metodu i čini mi se da mi koristi. Nakon prvog isječka iz serije Sudbina, svi su se pitali što mi se dogodilo. Da, smršala sam deset kila, ali promjena koju su primijetili nema veze s time, nego samo s mojoj glumom.

O kakvoj je metodi riječ?

Riječ je o metodi Stele Adler (Stela Adler). Koriste je sve holivudske zvijezde, pozorišni glumici pa čak i Vudi Alen (Woody Allen). U glavi nastojim oživjeti lik koji glumim. Zamišljam njegovu prošlost i prepustim se osjećajima. Svi glumci u seriji Sudbina pripremali su se koristeći upravo tu metodu.

(Foto: Instagram)

U seriji “Sudbina” glumite Elif. Možete li nam reći više o njoj?

Elif je morala prekinuti studij prava zato što je njena porodica siromašna. Majka i sestra najvažnije su osobe u njenom životu. Za njih je spremna sve učiniti. Nikad se nije zaljubila i ne poznaje taj osjećaj. Ona je poput vrapca u krletki. Zbog novca pristaje biti surogat-majka djetetu bogatog para. Ostala je trudna iako nikad nije stupila u spolni odnos. Elif je svojevrsna Djevica Marija.

Prošle godine udala za dugogodišnjeg dečka, glumca Buraka Sağyaşara (Burak Sağyaşar). Svadbeno slavlje imali su na terasi restorana u Istanbulu, a termin za idiličnu večer tražili su više od godinu dana jer nisu mogli uskladiti obaveze.

Hatice i Burak su nakon vjenčanja trebali dobiti prvo dijete. No glumica je u 14. sedmici trudnoće završila u bolnici zbog iznenadnih bolova koje je osjetila na rođendanskoj proslavi bliskih prijatelja. Turski mediji tada su objavili tužnu vijest da je par izgubio bebu. Liječnici su joj savjetovali da neko vrijeme ne prihvata uloge.

(Foto: Instagram)

Biste li ga mogli ostaviti?

Znam da će to zvučati patetično, ali takvo nešto ne bi mi palo na pamet sve dok nas smrt ne rastavi. Iskreni smo jedno prema drugome. Oboje uistinu želimo postati roditelji. Jako smo vezani jedno za drugo.

Je li mu drago što ste smršali 10 kila?

Divi se mojoj volji, ali kaže da bi bio sretniji da se malo udebljam.

Kako Vas zove?

Ponekad me zove anđele, a ponekad malena.

Šta Vas najviše zabavlja?

Na odmoru se odlično zabavljamo. Uvijek se nešto događa. Svaki put nešto zaboravimo ili izgubimo.

(Foto: Instagram)

Jeste li ljubomorni?

Gluma je težak posao. Za potrebe uloge glumci ponekad moraju poljubiti nekoga. Takve stvari nije lako prihvatiti. Naše porodice sve to gledaju na televizijskom ekranu. Burak i ja ne pridajemo značaj. U našim je očima to samo posao. Naravno, to ne znači da on takve stvari ne primjećuje. Unaprijed obavijestim supruga da će uslijediti takva scena.

Kako ste smršali?

Uravnoteženom prehranom koja obiluje proteinima. Bavim se krosfitom  i pilatesom. Mislim da mi se trud već sad isplatio.

Podijelite na Facebook-u

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.