Dva metka u punom restoranu: Ubica narko-bosa koji je preživio nekoliko pokušaja likvidacije krio se tri godine

Policija je u Novom Sadu uhapsila Miloša Buhu (46) osuđenog zbog ubistva narko-bosa Vojislava Škrbića, koji se dobro krio od organa reda još od 2014. godine kada se ubistvo i dogodilo.

Foto: RAS Srbija

Kako “INFO VIJESTI” saznaje, Miloš je uhapšen u ulici Stevana Hristića u Novom Sadu i nije se opirao hapšenju. On je sproveden u novosadski Okružni zatvor na izdržavanje kazne, a Apelacioni sud danas je saopštio da je preinačio presudu i usvojio žablu Višeg javnog tužioca u ovom slučaju.

Milošu Buhi, kazna za teško ubistvo povećana je sa 15 na 17 godina zatvora.

Foto: RAS Srbija

U isto vrijeme potvrđena je kazna Dušanu Buhi, koji je od početka suđenja u pritvoru i za kog je tokom suđenja dokazano da je u Škrbića ispalio dva hica iz pištolja, nakon čega je pobjegao.

Dušan Buha osuđen je na 18 godina zatvora, pošto je pored teškog ubistva osuđen i za nedozvoljeno držanje oružja.

Ubistvu u poznatnom lokalu prethodio je razgovor, pošto se na snicmcima sigurnosnih kamera vidjelo da je ubijenom Škrbiću prvo prišao Miloš, a zatim je Dušan pucao u njega naočigled mnogobrojnih svjedoka.

Kako se moglo čuti na suđenju, koje je vraćano i na početak nakon izrečenih kazni, Miloš i Dušan Buha ponzavali su ubijenog Škrbića. Dušan Buha je tokom suđenja ispričao da se plašio Škrbića i da su od ranije imali nesuglasica, te da mu je Škrbić jednom prilikom prijetio i stavio cijev pištolja u usta kada su sreli u kafani “Dukat”. Prema njegovim riječima, tada mu je rekao: “šta je pi..o mala družiš se sa Ludim, sve ću vas pobiti”.

Dušan je rekao i da su prije ubistva on i Miloš slavili, pošto je Miloševa supruga zatrudnjela.

– Parkirali smo ispred Gondole i Miloš mi je rekao: “Ajde da popijemo još po jednu”. U momentu kada smo ušli u Gondolu pogledao sam ulijevo i vidio Škrbića. Uhvatio me je strah, vidio sam neki njegov pokret rukom ka pojasu i ja sam iz straha izvadio pištolj iz torbice i ispalio dva metka prema njemu. Istrčao sam napolje, sjeo u kola i otišao – rekao je Dušan Buha koji se kasnije predao policiji.

Dušan Buha govorio je i da uhapšeni Miloš nije znao da on ima probleme sa Škrbićem, te da nije pravedno da on bude optužen u slučaju ubistva.

Jedini koji je preživio sukob sa Zemuncima

Vojislav Škrbić slovio je za jednog od najjačih ljudi u novosadskom podzemlju. Važio je za jednog od rijetkih koji je uspio da preživi sukob sa Zemuncima.

Prije ubistva preživljavao je atentate, od kojih je najpoznatiji onaj iz 2012. godine, kada je ranjen u grudi ispred kluba „Zam“. Na njega je kasnije pucao i u Kaću.

Služio je zatvorsku kaznu od 11 godina zbog naručivanja ubistva, ali i pokušaja ubistva. Vjerovalo se da je držao kanale za šverc heroina u Novom Sadu, zbog čega je bio u sukobu sa drugim kriminalnim grupama, dok je često viđan u društvu javnih ličnosti, a važio je i za boema.

Podijelite na Facebook-u

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.