Traži spas u indijskoj medicini: Sinan Sakić dobiva novu jetru?

Sinan Sakić pokušava da spasi jetru da ne bi morao na transplantaciju. Folk pjevač, koji boluje od jetrene encefalopatije (hepatične kome), angažirao je stručnjaka ajurvede – tradicionalnog indijskog vida liječenja, saznaju srbijanski mediji.

To i ne čudi s obzirom na to da je Sinan veliki ljubitelj indijskog načina života, pa je ranije često boravio kod duhovnog učitelja Sai Babe. Sada se o njemu brine praktičar ajurvede Žarko Trišić, koji otkriva kako pokušava da Sinanu, koji je trenutno na kućnom liječenju, spasi jetru od presađivanja.

– Sakićeva žena Sabina me je pozvala i rekla da pokušam da mu pomognem. Sam taj tretman je u cilju da se izbjegne transplantacija jetre. Oni su me pitali da li mogu to da uradim, a ja sam rekao da mi daju sedam dana, pa ćemo vidjeti rezultat. Ne mogu da garantujem, ali vjerujem da mogu da napravim takav lijek i program za njega da se to izbjegne. Znat ćemo vrlo brzo. Trebalo bi tri mjeseca da se liječi, ali već poslije prve sedmice se vidi ima li efekta. U nedjelju će biti pregled mog sedmičnog rada i saznat ćemo rezultate – kaže Trišić.

Ajurveda smatra da sve bolesti nastaju zbog stresa i nastoji da vrati ravnotežu u organizmu. Doktor napominje da je Sakiću odredio „liječenje po drugoj liniji“, koja podrazumijeva specijalnu ishranu, izmijenjen režim života, ali i lijekove.

– Ne smije da uzima ništa pogrešno. Jednom prilikom je po povratku iz Tuzle pojeo nešto, a kad sam došao, bilo mu je baš loše. Skrenuo sam pažnju Sabini da pazi na njega i da se to više ne dešava. Mislim da će sve biti kako treba. Sinan je hrabar i poslušan, želi da ozdravi što prije. Napravio sam mu neke lijekove i odredio mu režim života – kaže Žarko.

(Foto: Privatna arhiva)

Napominje da zvijezda bivše Jugoslavije ovom metodom liječenja ništa ne može da izgubi.

– Transplantacija jetre mu ne gine, to može da uradi kad hoće. Ima čak i određenog donora, sve to već postoji skockano, a moj zadatak je da se to izbjegne. Dajemo sve od sebe i vjerujem da će on uspjeti – zaključio je ljekar.

Kućno liječenje

Sakićeva žena Sabina potvrdila je da liječenje već daje rezultate:

– Prezadovoljna sam Sinanovim oporavkom u kući. Prija mu kućna atmosfera. Uključili smo u dalje liječenje ljekara ajurvedske medicine. Prijaju mu biljno-mineralni preparati i određena hrana. Radili smo analizu krvne slike, tako da smo prezadovoljni – kazala je ona za srbijanske medije.

Podijelite na Facebook-u

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.